YENİLİKLER

* Spor yapıyoruz. 29 Eylül 2013

9 Ocak 2008

PSP SLİM (Yaşam)



Gameboy advance ve ps2 'den sonra son göz ağrım PSP SLİM

Bu yeni oyun canavarını 4 gbyt memory card ve tv out kablosu ile satın aldım.

PSP nin oyun kalitesi PS2 desek abartmış olmayız. PS2 nin PSP'ye karşı avantajı eyetoy eklentisi ve 4 kişiye kadar oynama.

PSP slim'in eski (Fat) PSP'ye göre başlıca artıları (yenilikleri) daha ince, daha hafif, daha uzun çalışma süresi (yeni pil), Ekran parlaklığı, daha iyi ses ve en önemlisi tv'de oynatabilmesi.

Tv out kablosu olarak D-terminal alınmasının üzerine dikkati çekmek istiyorum çünkü piyasada diğer psp tv kabloları oyun oynatma dışındaki verileri aktarıyor (film, müzik, resim).

Mp3 ve wma ses dosyalarını dinliyebiliyor internete wirless bağlanarak msn kullanıp, you tube izliyebiliyorsunuz (hatta denemedim ama streem tv kanallarınıda izliyebiliyormuşsunuz).

Özel firmware 3.70 m33 yükseltmesi sayesinde internetten oyunlarını indirip memory card'a atıp oynayabiliyorsunuz. Özel firmware aynı zamanda oyun emulatorlerini çalıştırabiliyor. Başlıca Gameboy advance, PS 1 (Playstation 1), Neo geo, Capcom mame arcade, SNES (Süper nintendo), Sega genesis (Megadrave) . Bunun dışında Nintendo 64 ve Nindendo DS'te emüle olarak oyunlarını psp'de oynatıyor yalnız bu ikisi tam randıman sonuç vermiyor.

PSP film izleme formatı orjinal MP4'tür fakat bu format vcd'den film izlemek gibi değersiz bir film formatı. Ama homebravere dediğimiz 3. şahıs program geliştirici arkadaşlarımız PMP player yapmışlar , bu sayede pmp formatı adı altında divx kalitesinde daha az yer kaplıyan ve altyazıyı değiştir seçeneği filmler izleyebiliyorsunuz. Tabi bu filmleri kendiniz dvd'lerinizden ve divx filmlerinizden altyazılarını ister ayrı ister dışarı koyma seçeneği ile hazırlama programları mevcut (yalnız çeviri çok uzun sürüyor).

Şimdilik bu kadar ;)


Hiç yorum yok: