YENİLİKLER

* Spor yapıyoruz. 29 Eylül 2013

16 Eylül 2013

KARADENİZ TURU

Karadeniz Turu ve BATUM (GÜRCİSTAN)

Ağustos 2012
AMASYA – TERME - SAMSUN – ÜNYE - FATSA - ORDU - BOZTEPE - SÜMELA MANASTIRI - TRABZON – ATATÜRK KÖŞKÜ - ZİLKALE – AYDER YAYLASI – FIRTINA DERESİ - BATUM (GÜRCİSTAN) - RİZE – RİZE KALESİ – RİZE BOTANİK PARKI – UZUNGÖL – KARASTER – LUSTRA – YAYLAÖNÜ YAYLALARI - TİREBOLU – GİRESUN – ORDU - SİNOP – KASTAMONU – KURŞUNLU - SAFRANBOLU – AMASRA

AMASYA
* Ferhat ile Şirin'in memleketi Amasya'da önce tarihi müze ziyareti, ardından tarihi cami gezisi yapıldı. * Dağlardaki oyuklar, Likya mezarları, daha çok halkın zengin kesimlerine ait mezarlar. 



* Amasya mutfağından Keşkek ve Baklalı yaprak sarması. Keşkek çok lezzetliydi. Amasya mutfağı adında bir yer gidenlere tavsiye ederim, hem lezzetli yöre yemeği hemde uygun fiyatlı ve güzel hizmetli.



* Amasya evlerinin içinin temsili canlanlandırıldığı müze.



Bazı otellerin Havuzunda yüzdük, açık büfe akşam yemeği lezzetliydi. Sauna ve hamamda ücretsiz. Akşam canlı müzik eğlencesi vardı.  Gittiğimiz her otelde wireles internet mevcut. 



TRABZON - Ayder yaylası
* Gece Ayder yaylasındaki otantik otelde konakladık. Ev yapımı tadında yemekler lezzetliydi. Bulgurlu domates çorbasını sevdik.






TRABZON - Fırtına deresi
Raftin yaptık. Kişi başı tur indirmli fiyatı 35 TL. Çok keyifliydi, çok eğlendik. Belli bir yerde yüzme molası bile verdik  bir kişi az daha suya kapılıp gidiyordu baya sürüklendi 







GÜMÜŞHANE
* Dünya'nın ikinci en önemli sarkıt mağarası olan ve 1997 gibi yakın bir zamanda ziyarete açılan Karaca mağrası ziyaretimiz. Bu mağra oksijen bolluğu sebebiyle astım hastalarına 20 kurdan birer saat ile tedavi uygulanmakta. Her bir santim sarkıt 10 yılda oluşmaktaymış. Karaca mağrası ziyaretinden sonra sütlacı ile meşhur Hamsiköy'e gidildi ve sütlacından tadıldı. İran şahının ve Atatürk'ün beğenisini almış bir tatlıymış. Taze süt ile daha çok süt kıvamındaydı.



Uzungöl'ü serbest zaman ile dolaşıyoruz.





RİZE
* Tepe kale, çay bahçesi.



TRABZON - Sümela
* Sümela manastırı.



KASTAMONU: Bu civarda termal havuzu olan hamam'a girdik. En az 15 dakika suda kalabiliyorsunuz çıktığınızda yarım saat koşmuşcasına nefes nefese yorgun ve bitap kesiliyor olduğunuz yere yığılacak gibi oluyorsunuz. Kalp hastaları için yasak.



GİRESUN
* Tirebolu'da çay fabrikası gezilir ve taze bir bardak harika çayı Kardeniz manzarasında içilir. Fındık ve Kara dut pekmezi satın aldım bu durakta. Ardından meşhur Akçabat köftemizi ve Laz böreği adı verilen nefis tatlıyı yine Karadeniz manzarasında Trabzon'da yedik. 



SİNOP 
* Güzel bir koy.



Sinop cezaevi müzesi ve Felsefeci Diyojen'in heykeli.



SAFRANBOLU
Otantik osmanlı çeyizi yapmak isteyen mutlaka buradan alışveriş yapmalı. Harika bir balayı mekanı. Müthiş pahallı olan, meşhur
 Safran çayı içtmeyi unutmayın.




TRABZON
* Yayla yaşantısının gösterilmesi için bir yaylaya minübüslerle çıkılıyor. Köy halkının misafirperverliğini görüyoruz. Bize sobalarında pişirlimiş patates ikram ediliyor. Yayla köy'de çaylarımızı içiyoruz.







* Tulum eşliğinde horon dersi aldık. Çok samimi bir şekilde şimdiye kadar ki en iyi horon tepen grup olduğumuzu söylediler.



BARTIN - Amasra yarım adası son durak :)




..

Hiç yorum yok: